GR - EN
SOLID

1.Μορφή ομογενών επιφανειών
Οι ομογενείς επιφάνειες διατίθενται σε μορφή φύλλων συγκεκριμένων διαστάσεων και διαφόρων παχών.
Ενδεικτικά αναφέρονται
Α) διαστάσεις 368 εκ. x 76 εκ.
Β) πάχος 6,12,19 χιλ
Σημ.: Οι διαστάσεις των φύλλων παραμένουν ίδιες ανεξαρτήτως χρώματος.

2. Υλικό κατασκευή
Είναι ένα συμπαγές ,μη πορώδες υλικό κατασκευής επιφανειών με ομογενή σύσταση:1/3 ακρυλική ρητίνη και 2/3 φυσικά μεταλλεύματα.
Το κύριο συστατικό του είναι η τρίνυδρη  αλουμίνα που προέρχεται από τον βωξίτη, το ορυκτό από το οποίο παρασκευάζεται και το αλουμίνιο .

3. Χρήσεις υλικού και κατασκευές
Η ομογενής επιφάνεια είναι υλικό για χρήση σε πάγκους εργασίας ,έπιπλα εργαστηρίων ,πάγκους και νεροχύτες κουζίνας ,τοιχώματα μπάνιων ,εφαρμογής υγιεινής , εστιατόρια ,τράπεζες, αεροδρόμια , νοσοκομεία , και γενικότερα σε σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος ,μαζικής υποδοχής και εστίασης. Άλλες τυπικές εφαρμογές περιλαμβάνουν επιφάνειες τραπεζιών , δίσκους σερβιρίσματος ,τμήματα αποχωρητήριων ,πρεβάζια παραθύρων και αναρίθμητες αρχιτεκτονικές ή διακοσμητικές εφαρμογές. Προσφέρει καλαίσθητη εμφάνιση και συμπεριφορά με χαρακτηρίστηκα πλεονεκτήματα: είναι συμπαγές ,σκληρό ,η  μη πορώδης  επιφάνεια της είναι ανθεκτική και μπορεί να διατηρείται καθαρή με τη χρήση απλών οικιακών καθαριστικών. Εξ ‘αιτίας της συμπαγούς σύστασή του, ο χρωματισμός και το μοτίβο διατηρούνται σε όλο το πάχος του υλικού. Κοψίματα, γδαρσίματα και άλλες μικροφθορές , μπορούν εύκολα να απομακρυνθούν, επαναφέροντας την επιφάνεια στην αρχική ομορφότατης.

4. Εύρος επιλογών 
Το εύρος των επιλογών είναι απεριόριστο καθώς ότι υπάρχει δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα από τουλάχιστον 120  μοναδικά χρώματα τα οποία δύναται να ικανοποιήσουν όλες σχεδόν τις χρωματικές ‘’ανησυχίες’’. 

Όσον αναφορά τους πάγκους κουζίνας και όχι μόνο , υπάρχει δυνατότητα κατασκευής ειδικού σόκορου ανάλογα με τις  ανάγκες και την αισθητική.
Όπως επίσης μπορεί να κατασκευαστεί ο πολύ πρακτικός υδατοφράχτης.
 
Επειδή εκτός από υγιεινός ο πάγκος της κουζίνας πρέπει να είναι και πρακτικός υπάρχουν λύσεις που θα καλύψουν κάθε απαίτηση
•    Νεροχύτες μονοί ή διπλοί .
•    Νεροχύτες επικαθήμενοι  , υποκαθήμενοι ή χωνευτοί 
•    Με ανοξείδωτο πάτο
•    Αποστραγγίσεις
•    Inox ασπίδες θερμότητας
•    Καμπύλη πλάτης για εύκολο καθάρισμα και έγκριση από τους οργανισμούς Υγείας.

5. Τεχνικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα 

- Δεν έχει πόρους
- Αντιβακτηριδιακό – αντιμικροβιακό
- Δεν λεκιάζει
- Ανεπηρέαστο από τις ακτίνες UV
- Εύκολο στην συντήρηση και στην ανανέωση
- Δημιουργεί σχεδόν μη ορατές ενώσεις
- Επισκευάζεται χωρίς ίχνη επέμβασης
- Οικολογικό – ανακυκλώσιμο
- Θερμοκαμπυλώμενο
- Φωτοδιαπερατές επιλογές χρώματος
- Όμορφο ‘’χυτό’’ οπτικό αποτέλεσμα

 6. Φροντίδα και συντήρηση

Ακολουθώντας μικρές συμβουλές θα μπορέσετε να διατηρήσετε τα έπιπλα από ομογενείς επιφάνειες κυριολεκτικά καινούργια για πολλά χρόνια.

- Όταν θελήσετε ΄΄βαθιά καθαριότητα’’ ένα πέρασμα με νωπό πανί και ελαφρώς χλωριούχο ή αμμονιούχο διάλυμα, είναι αρκετό.
- Όπως συνιστάται σε κάθε πάγκο κουζίνας ή έπιπλο μην κόβετε ή χτυπάτε απ’ ευθείας επάνω στην επιφάνεια. Πάντα να χρησιμοποιείτε ξεχωριστή επιφάνεια κοπής.
- Όταν απορρίπτετε καυτά υγρά στους νεροχύτες καλό θα ήταν να ανοίγετε και την κρύα βρύση ταυτόχρονα. Έτσι προστατεύετε και τα σιφόνια ταυτόχρονα από τις απότομες διαστολές.
- Σκουπίζοντας και τα απόνερα βοηθάτε στο να μην συσσωρεύονται άλατα και συγκρατούνται λεκέδες.
- Οι ομογενείς επιφάνειες είναι ανεπηρέαστες από πληθώρα χημικών. Καλό θα ήταν όμως να σκουπίζετε και να ξεπλένετε οποιαδήποτε επαφή χημικού με τον πάγκο, και ειδικότερα από διαλυτές χρωμάτων.
- Κάθε δύο εβδομάδες περίπου (εξαρτώμενος από την χρήση και το χρώμα) περάστε με ελαφριά πίεση ολόκληρη την επιφάνεια με ένα σφουγγαράκι Schotch-Brite από την πράσινη πλευρά. Κάθε μικρογρατσουνιά θα εξαφανιστεί.